marți, 23 iunie 2015

Imbracaminte

Sindromul de compartiment poate duce in cele din urma la defalcarea musculaturii, ceea ce incepuse sa i se intample acestei doamne.
Si, desi anterior, au fost documentate numai cazuri de blugi skinny care au cauzat sindromul de compartiment implicat in solduri si partea superioara a picioarelor, aceasta femeie a experimentat un sindrom de compartiment tibial, un os in partea inferioara a piciorului. Dupa ore de presiune cauzate de blugi prea stramti, aceasta doamna a dezvoltat umflarea marcata a ambelor picioare.
Desi puterea soldului si a genunchilor acestei femei erau normale, gleznele si degetele de la picioare au devenit slabe, iar ea nu a mai putut sa si le miste. In plus, toata presiunea cauzata de sindromul de compartiment incurcat cu nervii piciorului au dus la pierderea senzatiei si simturilor in partea de jos a corpului. Din fericire, impulsurile in glezne si picioare au fost normale si circulatia buna, picioarele fiind inca roz si calde cand a ajuns la spital.
Aceasta femeie este doar un caz dintre multe altele cu sindrom de compartiment. Tot ce a fost necesar in cazul ei a insemnat injectarea de fluide intravenoase si patru zile de odihna in spital inainte de a merge din nou pe picioare. De notat insa ca, uneori, aceasta afectiune poate ajunge foarte rau si cu leziuni severe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu