duminică, 7 iunie 2015

Secretele untului de Shea

Untul de Shea este bine cunoscut ca un ingredient prezent in foarte multe produse pentru  ingrijirea pielii si a parului. Ca ingredient pentru ingrijirea pielii, mai ales in forma sa naturala si pura, are mai multe beneficii in reducerea liniilor faciale si a ridurilor premature prin proprietatile calmante ale pielii, cum ar fi eczemele.
Untul de shea provine dintr-un nuc, mai frecvent cunoscut sub numele de nuc karite sau copac mangifolia. Numele variaza in functie de tara, astfel incat acesta este, de asemenea, numit si NKU, copac Bambuk si lemn galam. Nucul shea creste in salbaticie, in savanele din vestul si centrul Africii. Unui copac ii pot fi necesari chiar si 25 de ani pentru a produce nucile din care este facut untul de shea. Este numit si "pomul vietii", deoarece acesta ofera un sistem de sustinere a vietii pentru oamenii din Africa in mai multe moduri. Diferite parti ale arborelui sunt utilizate pentru produsele alimentare, medicamente, sapun sau in alte scopuri, precum si pentru comert.
Arborele de shea era, si inca este, un copac important si venerat, fiind adesea folosit în ceremoniile religioase. In timp ce alti copaci ar putea fi taiati, a deteriora sau a taia un copac shea este interzis. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu